keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Reklamaatio osa 2

Kerran tuli sähköpostiin viestiä ja  soittivat miehelle, että eivät korvaisi mitään, mutta tuli sitten meidän mutkutusten jälkeen sähköpostiin tieto että korvaavat. Saime pienen lahjakortin ja uudet pohjamalatut paneelit vaihdettaviksi.

Asiallisesti ja nopeasti lopulta toimittu. Hyvä.

Puhallusvillat katolla

Puhallusvillat katossa viimeinkin. Remppamiehet on samoin laittaneet nyt ovetja ikkunat kaikki paikoilleen. Sähkömiehetkin ovat vissiin saaneet hommat kuosiin, joten sai laittaa ilmalämpöpumpun päälle.

Niisk, kohta alkaa raksahommat olla ohi.... Ei vaan, kohtahan tässä itse pääsee pensselin varteen heilumaan.

lauantai 26. marraskuuta 2011

Budjetti tiukkenee

Budjetti alkaa näyttää aika tiukalta. Periaatteessa "ilman rahaa" ovat tässä vaiheessa siiven kunnostus (ulkovuori), kevään maalausurakka ja pihatyöt. No, onneksi palaan töihin kesäkuussa, joten se helpottaa huomattavasti. Jospa firmalta sais vähän osinkoja ja viimeisenä oljenkortena on toukokuun alussa erääntyvä pitkäaikaissäästö. Johon ei kyllä mitenkään pitänyt koskea, mutta...

Homma ois varmaan sama, oli lainaa sitten kuinka paljon vaan. Mekin olemme budjetin rajallisuuden tienneet, ja siksi tiettyjä tinkimisiä tehneet pitkin matkaa. Silti mistään erityisestä ei ole täytynyt luopua.

Aivan taloprojektin alussa täytyi luopua neliöistä - siksi olohuoneemme on suht pieni, tosin vanhassa siivessä on toinen oleskelutila. Olisihan se ollut kiva että olohuoneessa olisi tilaa vaikka pienelle kylälle, mutta kun rakenneusneliöt pyrittiin pitämään sadan paikkeilla, tähän päädyimme. Ja monet asuvat sadassa neliössä muutoinkin, meillä sen päälle tulevat vielä saunatilat, wc ja se toinen olohuone (=tuleva romuhuone pelkään...). lisäksi meillä ei ole kodinhoitohuonetta. Moni sitä varmaan ihmettelee, mutta en edes yrittänyt sitä tähän sovittaa. Itseni tuntien se olisi aivan kaaoksessa koko ajan! Meillä mahtuu isompaan vessaan pesukone ja kuivausrumpu (sellaista ei vielä ole, tuleekokaan...), pyykkiteline mahtuu pesuhuoneeseen. Ja sitten ne telineeseen mahtuvat vaatteet on hyvä roudata kaappeihin ennen kuin ripustaa seuraavat kuivumaan. Kuulostaa teoriassa hyvältä, eikös vaan :) Meillä pääsee ulkoa pesuhuoneeseen pesemään koiran kuratassut, joten kuraeteistäkään ei tarvita.

Ainut mikä minua huolettaa, on että onko keittiö riittävän iso. Mielestäni olen kaikki toiminnot ajatellut järkevästi, etäisyydet jne, mutta se saattaa silti olla hieman ahdas....Aika näyttää.

Talonpohjahan on Vieskan Kattava Kotitalon mallin "kääntöversio" ilman pesutiloja hieman kavennettuna ja pidennettynä tästä: Rinnetalo

Piha siistitty ja sisällä sähkötöitä

Kaivurimies kävi siistimässä pihan, ihan kun ei mitään ois kaivettukaan koskaan... On se vaan taitava. Raksamiehetkin oli siistinyt pihaa.

Sisällä sähkömiehet oli viritellyt aikamoisen johtosekamelskan kattoon ja sitten tuonne lvi-vessaan tulee ledien muuntajat. Narunvetoköysihässäkältä se mun mielestä näyttää, mut eiköhän ne tiedä mitä tekee.



Takka tilattiin, tulee joskus... Tiilerin funkkis-lauri, teräshormilla. Ja muurari kävi katsomassa paikkaa, täytyy laittaa tiiliseinä taakse. No se sopii, semmoista sinne ajateltiinkin.

maanantai 21. marraskuuta 2011

Reklamaatio

Vieskalle lähetettiin kuvia ulkovuorilaudoituksen epätasaisuudesta. Eli tuosta kun tuo liitoskohta ei osu tasaan. Se ei haittaa niin paljon kun siinä on jo leveä lauta, mutta kuitenkin. Itseä se ei ensin kauheasti haitannut, mutta sitten alkoivat katsojat kysellä että miksi noin... Ja tottahan se oli, virhe mikä virhe. Onneksi ei käyttöä haittaa! Saas nähdä mitä tehtaalla tuumaavat.

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Väliseiniä, alkaa näyttää hyvältä!

Väliseiniä rakentumassa. Se, mikä ennen näytti pieneltä, alkaakin näyttää taas siltä että ihan sopivan kokoinen tästä tulee. Reetta seisoo vaatehuoneen oven kohdalla.

Lattioita oli vähän hiottu. Jotain patteja kai niissä on, täytyisi tarkastella tasaisuutta tarkemmin.

maanantai 14. marraskuuta 2011

Puoliväli

Tytär aina kyselee että kauanko ollaan täällä (väliaikaismajoituksessa) asuttu ja kauanko vielä. Nyt ois varmaan puoliväli, 80pv asuttu täällä ja jos tammikuun loppu ois tavoitteena, niin 78pv ois sinne matkaa. Sit jos aattelee että talonrakennus veisi semmoisen puolivuotta, niin se päivämäärä ois 12.4.2012.

perjantai 4. marraskuuta 2011

Lattiat valettu

Hyvä ettei pyhäinpäivä ehtinyt tulla ennenkuin saivat valun tehtyä. Betonifirman auto meinaan tuli vasta iltapäivällä kun piti aamusta... Lattiamiehet olivat sitten vielä yhdeksän maissa illalla tasoittelemassa. Ja pimeää oli!

Putkimies sai lattialämmitysputket laitettua alkuviikosta. Meillä on tuollainen LviWc ;)
- Kuva nimetty koneella "Kokoontuminen jakotukilla"-