lauantai 26. marraskuuta 2011

Budjetti tiukkenee

Budjetti alkaa näyttää aika tiukalta. Periaatteessa "ilman rahaa" ovat tässä vaiheessa siiven kunnostus (ulkovuori), kevään maalausurakka ja pihatyöt. No, onneksi palaan töihin kesäkuussa, joten se helpottaa huomattavasti. Jospa firmalta sais vähän osinkoja ja viimeisenä oljenkortena on toukokuun alussa erääntyvä pitkäaikaissäästö. Johon ei kyllä mitenkään pitänyt koskea, mutta...

Homma ois varmaan sama, oli lainaa sitten kuinka paljon vaan. Mekin olemme budjetin rajallisuuden tienneet, ja siksi tiettyjä tinkimisiä tehneet pitkin matkaa. Silti mistään erityisestä ei ole täytynyt luopua.

Aivan taloprojektin alussa täytyi luopua neliöistä - siksi olohuoneemme on suht pieni, tosin vanhassa siivessä on toinen oleskelutila. Olisihan se ollut kiva että olohuoneessa olisi tilaa vaikka pienelle kylälle, mutta kun rakenneusneliöt pyrittiin pitämään sadan paikkeilla, tähän päädyimme. Ja monet asuvat sadassa neliössä muutoinkin, meillä sen päälle tulevat vielä saunatilat, wc ja se toinen olohuone (=tuleva romuhuone pelkään...). lisäksi meillä ei ole kodinhoitohuonetta. Moni sitä varmaan ihmettelee, mutta en edes yrittänyt sitä tähän sovittaa. Itseni tuntien se olisi aivan kaaoksessa koko ajan! Meillä mahtuu isompaan vessaan pesukone ja kuivausrumpu (sellaista ei vielä ole, tuleekokaan...), pyykkiteline mahtuu pesuhuoneeseen. Ja sitten ne telineeseen mahtuvat vaatteet on hyvä roudata kaappeihin ennen kuin ripustaa seuraavat kuivumaan. Kuulostaa teoriassa hyvältä, eikös vaan :) Meillä pääsee ulkoa pesuhuoneeseen pesemään koiran kuratassut, joten kuraeteistäkään ei tarvita.

Ainut mikä minua huolettaa, on että onko keittiö riittävän iso. Mielestäni olen kaikki toiminnot ajatellut järkevästi, etäisyydet jne, mutta se saattaa silti olla hieman ahdas....Aika näyttää.

Talonpohjahan on Vieskan Kattava Kotitalon mallin "kääntöversio" ilman pesutiloja hieman kavennettuna ja pidennettynä tästä: Rinnetalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti