keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Josko viimein ehtisi päivittämään...MUUTTO!

Muutimme siis toissa viikonloppuna - sähkömiehet tekivät vielä viimeistelyjään ja putkimies kävi tekemässä koeponnistukset. Käyttöönottokatselmus sujui hyvin, energiatodistus vielä puuttui mutta sen vastaava lupasi toimittaa virastoon.

Siivousta riitti pitkälle yöhön vaikka itse muutto kävi nopeasti. Osa tavaroistammehan on ollut täällä säilössä. Niille vaan kävi aika hullusti - katsos mitä ei ole puoleen vuoteen tarvinnut, tuskin tarvitsee myöhemminkään. Pelastusarmeijalle ja sukulaisille sekä isoimpana saajana kaatopaikalle on kuskattu tässä tavaraa.

Kaikki tavara ei vielä ole paikoillaan, ns. vaatehuone eli tuleva varastomme on vielä rakennustarvikkeiden varastona. Joulukoristeet, luistimet jne odottelevat vielä pojan huoneessa.
Listatkin ovat melkein kaikki paikallaan - kynnykseen ja rappusten yläpäähän ei vielä ole metallilistoja, joten puulistatkin joutuvat odottamaan. Tulossa kuitenkin.

Miltä se kaikki sitten tuntuu? Ihanalta. Ja avaralta. Rintamamiestalon pienet huoneet vrt nyt iso ja avara tila. Tosin onhan neliöitäkin enemmän. Rakensimme kaiken kaikkiaan 22m2 enemmän kuin mitä vanhaa oli - olin tuijotellut vain rakennuspapereiden neliöitä, emmehän me olleet käyttäneet kuin romuvarastona niitä yläkerran 25 neliötä = meillä on 47m2 enemmän tilaa kuin aiemmin! Tosin tavaraakin tulee olemaan vähemmän, ks yllä... Ja mies ottaa osin työtilakseen tuota siipeä, siiven huoneesta tulee varmaan sellainen työ-kuntoilu-kirjasto-vierashuone ja ikävä kyllä varmaan sitä romunsäilytystäkin, ei kai se ikinä lopu.

Ole todella tyytyväinen tilaratkaisuihin. Keittiö on sopivan kokoinen ja toiminnoiltaan vaikuttaa loistavasti suunitellulta rajoituksiinsa nähden (öhöm öhöm), ruokapöytä mahtuu paremmin kuin hyvin. Itseasiassa makuuhuoneemme tuntuu pienemmältä kuin oletin, mutta siellä on tarkoitus ollakin vain lipasto, sänky ja ne kaapit seinällä. Nyt siellä on kaksi ylimääräistäkin lyhytmittaista sänkyä - muuttoa omiin huoneisiin ei raaskittukaan heti tehdä, kovasti muutosta ja vielä kova flunssa molemmilla lapsilla. Keittiöstä omaa juttua joskus vähän myöhemmin, olohuoneesta laitan huomenissa kuvia.

Materiaalivalinnatkin tuntuvat hyviltä ja kestäviltä, niitä testasi heti lastensynttäriseurue :)

Mitä se kaikki sitten maksoi? Kaikkia laskuja ei vielä ole tullut, kaikki meni mitä olikin. Budjettiin palaan vielä myöhemmin.

Tässä näkymä eteisestä kuvattuna (ja saarekkeen reunasta puuttuu vielä reunalevyt, valkoisesta tulee siis ruskea) sekä saarekkee päälle tulee valot, kun vaan keksis että millaiset.Tervetuloa!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti