perjantai 1. kesäkuuta 2012

Keittiöstä

Olen äärettömän tyytyväinen keittiöömme - itse suunniteltu *öhöm*. Mutta toiminnoiltaan mielestäni onistunut.Pahoittelen että kuvien laatu ei ole kovin hyvä, tuo keittiönurkkaus kun on ikkunaton, ja valoja puuttuu vielä ( veikkauksia otetaan vastaan millon ne sais hankituksi...) joten valoa kuvia varten ei ole riittävästi.

Astianpesukone on korotettu, ihanaa, sen vieressä on 40 ja 60cm leveät laatikot jätteille, tyhjille pulloille, lasipurkeille, siivousvälineille jne. Tiskiallas on 55x55 kokoinen, ehkä jopa hieman liian iso, mutta mahtuu isotkin kattilat kyllä pesemään. Saarekkeessa, vastapäätä tiskiallasta on sijoitettuna lautaset, kupit, ruokailuvälineet joten ne on helppo siirtää suoraan koneesta laatikkoon. Lasit ja mukit sijaitsevat tuttuun tapaan tiskialtaan päällä - tosin meillä ei ole tavallista kuivauskaappia ollenkaan. Käsitiskin, mitä meillä on hyvin vähän, kuivaan pyyhkeen päällä työtasolla.
Hellan molemmin puolin on 40cm laatikostot, toisella puolella mausteet ja toisella kapustat ja kauhat jne. Jääkaapin päällä harvemmin käytettävät säilytysrasiat. Mikro on työtasolla, leivänpaahdin ja kahvinkeitin siirtynevät myöhemmin saarekkeen päälle.

Saarekkeen ja kaapistoseinän väli on 93cm  ja se on tuntunut sopivalta, ei tarvi kuin käännähtää tasolta toiselle, ei tarvita turhia askelia.

Jäljelle jääneen talon seinät ja oviaukko eteiseen ja terassille mitoittivat keittiömme koon. Ykkösluokan unelmakeittiössä olisi ollut uunikin nostettuna korkeammalle, täysleveä pakastinkaappi ja ehkä apteekkarinkaappikin. Ne eivät tähän mahtuneet, mutta kaikilta muilta osin olen äärettömän tyytyväinen.

Ikea reissulla pitää vielä kesän mittaan käydä, lipasto ja pieni vitriinikaappi tuohon keittö tilaan tarvitaan, siten ei olisi tuo saareke laskutasona sisälletullessa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti