sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Maalaus

olisi saatu melkein valmiiksi, jo edeltävänä viikonloppuna itseasiassa. Maali loppui silloin hitusen kesken ja tästä juhannusviikonlopusta loppui aika. Ja tänään onkin sadepäivä.  Pari ikkunan pieltä olis vielä ja yhdestä ylänurkasta pari neliötä.

Maaliksi valitsimme Tikkurilan Ultran, sävy sama millä pihapiirissä aiemminkin maalattu, kartanon keltainen (x002), vanhoista värikartoista löytyi koodi ja tarkistin sen maalilinjalta. Kartanon keltaisia on kai aika moniakin koodeja. Se on ehkä hieman liian kirkas makuuni, mutta inspiraatiota miettiä sävyeroja ei ollut, joten sillä mennään ja hyvä on.

Maalattavia neliöitä oli noin vajaa 100 (?), maalia meni kahteen kerrokseen 30litraa ja lisäksi semmoinen 10litraa valkoista. Aikaa meni noin 35 tuntia. Yhtenä päivänä oli henkilönostin käytössä (illalla maalattiin yhdeltä seinältä ja aamulla uusiksi).  Ensin tuntui että tässä menee koko kesä - kelit kun ovat olleet sellaisia että joka päivä sataa, mutta viime viikonloppu oli kyllä melko passeli maalaukseen.

Saa nähdä minkä ajan päästä tulee uusintamaalauksen aika, tuo tönö sijaistee niin että pari seinää on  auringonpaisteen kovassa rasituksessa. Edellinen tönö ois mennyt vanhojen lautojensa kanssa semmoisen 10-12  vuotta, sitten sitä ulkovuoriremonttia siirrettiin kesä kesältä... ja 2010 keksittiin ihan uus suunnitelma ;)

Seuraava rojekti oiskin sit toi nurmikko. Multaa tarvitaan vähän lisää ennenkuin siihen hommaan voi ryhtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti